De ce Filat nu-și dă o palmă peste față?

Filat primește indicații de la comisarii UE.Fiecare campanie electorală din ultimii ani fost însoțită de o paradă a declarațiilor și a vizitelor din partea granzilor români și occidentali în favoarea puterii de la Chișinău.

Filat primește indicații de la comisarii UE.

Fiecare campanie electorală din ultimii ani fost însoțită de o paradă a declarațiilor și a vizitelor din partea granzilor români și occidentali în favoarea puterii de la Chișinău.

De la vicepreședinți ai SUA și lideri europeni, până la diferiți senatori și propagandiști ai Unirii de la București, toată această lume pestriță a venit cu sfaturi, îndemnuri și mai ales cu recomandări insistente despre cum și încotro trebuie să meargă Republica Moldova și cine trebuie să-i guverneze pe moldoveni.
Aproape fiecare european care a venit în Moldova s-a simțit dator să le dea din deget guvernanților liberali-democrați și să le amintească de ”datoria sfîntă” de a menține cursul integrării în UE.

Toate aceste mesaje, vizite și solicitări au reprezentat o ingerință directă în afacerile interne ale unui stat suveran și independent. Și dacă va trebui, voi prezenta o listă a vizitelor în susținerea eurounioniștilor din ultimii cinci ani.

Însă Filat & Co nu au îndrăznit să le spună boșilor din Occident niciun cuvințel despre dreptul la libera alegere al moldovenilor. Din contră, Filat îl vedea pe fiecare occidental ca pe o icoană politică, lîngă care să pozeze și să facă PR. Și de la care să mai ceară niște credite de milioane, pe care le vor întoarce viitoarele generații.
Adevărat se spune despre acei farisei și ipocriți care văd paiul din ochiul altora și nu văd bîrna din propriul ochi. Așa și Filat, în ipocrizia lui și din invidie verde, vede că unii politicieni moldoveni sunt apreciați si de cetatenii Republicii Moldova si în Rusia, dar nu vede că anume el este o slugă umilă a comisarilor europeni, care se închină la poarta cancelariilor străine și execută orice ordin care vine de acolo.

Cu atît mai perfidă și mai cinică este practica guvernanților de la Chișinău de a scoate din cursa electorală candidații incomozi. Au făcut asta cu Usatîi la alegerile parlamentare, deoarece au înțeles că partidele de stînga ar fi putut forma o coaliție majoritară.

Acum, aceștia vor să o scoată din cursa electorală pe Irina Vlah, candidatul independent pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Candidații-marionetă ai oligarhilor nu au șanse de cîștig, unica lor șansă este să fie retrasă din luptă Irina Vlah. Iată de ce se inventează diferite motive, se caută nod în papură, sunt întocmite dosare în baza cărora Irina Vlah să fie scoasă din cursă.

Filat se plînge că Irina Vlah este susținută de politicieni de rang înalt din Rusia. Dar de ce acest Filat nu s-a plîns cînd Marian Lupu s-a fotografiat în scop electoral în parlamentarele din 2010 alături de președintele Dumei de Stat al Federației Ruse?

De ce Filat nu și-a dat o palmă peste față atunci cînd se fotografia lîngă Presedintele si Prim-Ministrul Federatiei Ruse și tremura de fericire?

Este clar că intenția guvernării de la Chișinău de a retrage candidații de stînga este nu doar ilegală, dar și idioată, este total lipsită de logică și bun simț.

Pericol pentru Moldova sunt nu socialiștii (pentru care au votat peste 320.000 de cetățeni), nu politicienii proruși (care reprezintă peste jumătate din populația țării), si nu găgăuzii, care sunt adevarati statalisti ai Republicii Moldova.

Pericol pentru țară sunt oligarhii și regimul mafiot, care au jefuit țara de miliarde de dolari și au sărăcit cetățenii pe zece ani înainte.

Pericol sunt campaniile unioniste, tolerate și încurajate de guvernanți, care sunt șantajați cu dosare penale și comporomat de la București.

Pericol pentru Moldova sunt legile în favoarea pederastiei și împotriva valorilor creștine, votate de AIE.

Pericol pentru Moldova este Coaliția Harbuzului de la guvernare, care nu se ocupă de rezolvarea problemei exporturilor și prețurilor, dar continuă să împartă funcțiile și fluxurile financiare.

Pericol este atunci cînd cel care striga ”Moldova fără Voronin! Moldova fără comuniști!” se înfrățește cu comuniștii, iar comuniștii intră în echipa oligarhilor, pentru a fura împreună țara.

Dar la ce altceva te poți aștepta de la Filat cel Demis pentru Corupție? Cel care a pierdut totul este în stare de orice.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.