Dacă această stopare de finanţare va duce la probleme pentru guvern şi la alegeri parlamentare anticipate, noi doar vom saluta

“…În momentul când am ajuns în fruntea Preşedinţiei, sunt şeful statului şi conduc o instituţie care a crescut în sondaje, atunci când este vorba de încrederea cetăţenilor. Şi a crescut de zeci de ori. Şi este o instituţie care nu este controlată de nimeni, nici de Plahotniuc, nici de Partidul Democrat, aşa cum era înainte. Şi lucrul acesta este important. Acesta este primul pas. Va fi următorul, va fi altă majoritate parlamentară, care nu va fi controlată nici de PD, nici de Plahotniuc. Şi va fi alt guvern, care nu va fi controlat de Partidul Democrat şi de Plahotniuc.

… domnului Candu un mic mesaj prietenesc: contabilizează nu doar Plahotniuc şi el, dar şi noi contabilizăm, şi oamenii contabilizează şi cu miliardul, şi cu multe-multe alte lucruri. Şi dacă are de gând să suspende Presedjntele, să o înceapă de azi, dar să nu uite că suspendarea presupune în decurs de 30 de zile referendum, care prevede vot de încredere sau neîncredere preşedintelui. Vreţi să mergem la referendum? Haideţi astăzi ….

…. dacă această stopare de finanţare va duce la probleme pentru guvern şi la alegeri parlamentare anticipate, noi doar vom saluta. Eu sunt pentru alegeri parlamentare anticipate. Şi eu consider, şi am spus acest lucru foarte des, inclusiv la nivel foarte înalt în Uniunea Europeană, la primele persoane: „Dacă voi nu veţi susţine această guvernare şi vă rog să nu îi susţineţi, susţineţi reformele nu guvernul…”. Încă o dată, stimaţi parteneri externi, susţineţi reformele pe care le aşteaptă oamenii, nu guvernul Filip şi nu majoritatea parlamentară PD. Atunci, ajungem la alegeri parlamentare anticipate, ceea ce este bine.”

… Luni-marţi la Istanbul va avea loc şedinţa şefilor de state, a Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre. Deja este fixată întrevederea mea pentru data de 22 mai cu domnul Erdogan. Posibil să avem o întrevedere şi cu domnul Poroşenko, unde vom discuta şi agenda bilaterală.”

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.