Cu referinţă la declaraţia şi demersul cu privire la „neparticiparea” ţării noastre la şedinţa Adunării Interparlamentare a CSI

Consider că este o mare greşeală. CSI este o structură regională importantă şi Moldova ar trebui să abordeze în mod serios posibilităţile şi mecanismele disponibile în cadrul colaborării cu ţările CSI.

Este evident că această decizie a fost luată nu în interesele statului şi poporului moldovenesc, ci în interesele conducerii Partidului Democrat şi ale majorităţii parlamentare pe care acesta din urmă o ţine sub control.

Delegaţia Republicii Moldova în frunte cu liderul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, va participa la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI de la Sankt Petersburg şi ne va reprezenta ţara cu demnitate.

Am venit cu iniţiativa de a-i întoarce Moldovei calitatea de preşedintă a CSI în anul 2018 sau, cel tîrziu, în anul 2019. (Vă amintesc că în anul 2016, Nicolae Timofti a refuzat preşedinţia CSI, care era planificată pentru anul 2017). Dispun de informaţii cu privire la o decizie prealabilă la acest subiect, adoptată de Comitetul Executiv CSI.

În calitate de Preşedinte al Republicii Moldova, voi asigura participarea reprezentanţilor moldoveni la toate şedinţele CSI şi voi participa neapărat personal la Summitul şefilor statelor CSI, care va avea loc la Moscova în octombrie, curent.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.