Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt adresez pedagogilor calde felicitări

Cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt adresez pedagogilor calde felicitări împreună cu întreaga admirație și considerație pentru responsabila misiune ce Vă revine de a modela oameni, caractere și destine.

Anume dvs. faceți un lucru enorm, poate chiar cel mai important – educați noua generație. Pentru mulți copii, sunteți nu a doua casă, ci chiar prima. Educația de calitate trebuie să fie prioritate națională nu doar pe hîrtie dar și în fapte.

Această profesie trebuie să fie una din cele mai bine remunerate din țara noastră. Constatăm cu regret, că în rezultatul așa-numitelor optimizări din ultimii ani, în urma cărora urma să fie majorate substanțial salariile educatorilor, pedagogilor, profesorilor la toate nivelele de învățămînt, sistemul în realitate a degradat, iar așteptările cu privire la majorările salariale nu s-au adeverit.

Republica Moldova are un singur activ pe termen lung și acesta este capitalul uman, care în mare măsură este format de pedagogi. Pledez în continuare pentru statutul de funcționar public pentru toți pedagogii din Republica Moldova.

Totodată, cu prilejul acestei zile am conferit distincții de stat la 15 personalități remarcabile din sistemul educațional, și aproximativ 140 de Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova mai multor cadre didactice și instituții de învățămînt preuniversitar din țară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.