Cu prilejul marii sărbători a Acoperămîntului Maicii Domnului, am participat astăzi la Sfînta Liturghie

Cu prilejul marii sărbători a Acoperămîntului Maicii Domnului, am participat astăzi la Sfînta Liturghie oficiată la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

În popor, sărbătoarea de astăzi mai este numită „Pocroave” ceea ce înseamnă acoperămînt al pămîntului cu brumă sau cu zăpadă. Astăzi, locuitorii mai multor oraşe şi sate ale ţării noastre marchează hramurile localităţilor.

Adresez sincere felicitări tuturor credincioşilor ortodocşi și locuitorilor Moldovei cu ocazia acestei frumoase sărbători. Fie ca Preasfînta Maica Domnului să ne poarte de grijă și să ne ocrotească de toate relele.

De asemenea, astăzi cinstim una dintre cele mai frumoase sărbători ale Chișinăului – Hramul orașului și celebrăm împlinirea a 582 de ani de la prima atestare documentară.

Vă doresc ca această zi de sărbătoare să vă aducă fericire și bunăstare în casele dumneavoastră! Doar împreună vom contribui la modernizarea și prosperarea capitalei.

La Mulţi Ani, Chişinău!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.