Cred că dl Candu și-a înţeles utilitatea sa politică

Cred că dl Candu, cel care pe parcursul ultimului an şi jumătate a fost de cîteva ori preşedinte interimar pentru 5 minute, și-a înţeles utilitatea sa politică. Aş vrea să-i răspund prin propriile sale cuvinte: aşa ceva nu putea să se întîmple într-o ţară europeană. Doar în Republica Moldova este cu putinţă ca un partid care a acumulat în alegeri 17% din voturi să controleze o majoritate parlamentară, iar preşedintele Parlamentului, ales de o coaliţie neclară din cîţiva deputaţi, să preia atribuțiile unui preşedinte ales de peste 800 de mii de cetăţeni.

Declaraţia sa precum că Moldova, probabil, nu ar avea nevoie de preşedinte, este mai mult decît stranie. Aşa spuneau unioniştii care, la 7 aprilie, 2009, au incendiat, la Chişinău, clădirile Preşedinţiei şi a Parlamentului, declarînd că toate acestea le au la Bucureşti. Totuşi, tentativele de a substitui preşedintele ţării nu vor dura mult. În curînd, vor avea loc alegerile parlamentare şi atunci aceşti oameni vor fi înlăturați pentru perioade mult mai îndelungate.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.