Continui vizitele de lucru în țară și astăzi am decis să merg în două raioane din nordul Moldovei – Briceni și Edineț

Potrivit agendei, voi avea întrevederi cu autoritățile locale și cu agenți economici, mă voi familiariza cu situația din spitale și voi vizita veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

101705183_4505930386099598_6148709527807066112_o-300x232 Continui vizitele de lucru în țară și astăzi am decis să merg în două raioane din nordul Moldovei – Briceni și Edineț

Împreună cu Vitalie Lupașco, președintele raionului Briceni, și Vitalie Gorodinschi, primarul orașului, am discutat problemele social-economice din regiune, inclusiv cele legate de reabilitarea drumurilor, susținerea agriculturii. Am dat asigurări că autoritățile centrale acordă o atenție sporită dezvoltării multilaterale a raioanelor.

În continuare, am mers la spitalul raional, unde m-am documentat cu situația epidemiologică. În instituția respectivă, cu o capacitate de 170 de paturi, la momentul de față, se tratează patru persoane infectate cu coronavirus. În raionul Briceni, numărul total al celor infectați cu coronavirus este de 18 persoane, doi pacienți au decedat.

Am adresat mulțumiri personalului spitalului pentru eforturile enorme pe care le depun în combaterea răspîndirii virusului de tip nou și i-am informat despre decizia conducerii țării de a dubla salariile tuturor lucrătorilor medicali, precum și despre decretul pe care l-am semnat recent, prin care anul 2020 este declarat Anul Lucrătorului Medical. Am înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de medici.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.