Continui vizitele de lucru în regiunile țării. Astăzi, am mers în raionale de sud: Cahul și Cantemir

Continui vizitele de lucru în regiunile țării. Astăzi, am mers în raionale de sud: Cahul și Cantemir. Tradițional, voi avea întrevederi cu autoritățile locale, agenții economici, voi vizita spitalele raionale, veteranii și familiile numeroase.

100813704_4477519712273999_1808278942121984000_o-300x200 Continui vizitele de lucru în regiunile țării. Astăzi, am mers în raionale de sud: Cahul și Cantemir

La Cahul am avut o întrevedere cu Marcel Cenușă, președintele raionului, cu care am discutat problemele social-economice din regiune, inclusiv cele din agricultură. În mod special, am vorbit despre situația epidemiologică. O atenție sporită am acordat procesului de realizare a proiectelor de infrastructură din raion. Am dat asigurări că actuala conducere a țării va acorda tot sprijinul necesar în acest sens.

În continuare, am mers la spitalul raional Cahul, pentru a mă documenta la fața locului cu măsurile întreprinse în vederea combaterii răspîndirii virusului COVID-19. Instituția medicală are o capacitate de 334 de paturi, iar în prezent, aici se tratează 32 de pacienți infectați cu coronavirus, alții șapte se află sub monitorizare.

Pe perioada epidemiei, în raionul Cahul au fost testate 1001 persoane, dintre care 230 au fost diagnosticate pozitiv, 61 s-au vindecat, patru au decedat.

Am adresat mulțumiri administrației și personalului spitalului pentru eforturile colosale pe care le depun în lupta cu pandemia și le-am comunicat despre decizia de a declara anul 2020 – An al lucrătorului medical, drept recunoștință pentru contribuția lor enormă în protecția sănătății publice. Totodată, am oferit unui grup de medici Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.