Continuăm practica de motivare a studenților plecați peste hotare să revină acasă

Astăzi, am avut o întrevedere cu studenții practicanți din diasporă, actuali stagiari în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova.

Practicanții au vorbit cu entuziasm despre oportunitatea de a reveni în țară și de a face parte, pe timp de vară, din echipa consilierilor prezidențiali.

Anul acesta 8 persoane au fost selectate pentru practica de vară -reprezentanți ai celor mai bune instituții de învățămînt din Uniunea Europeană și Federația Rusă.

Le-am urat succes, exprimîndu-mi speranța că această experiență va motiva tinerii să-și creeze un viitor acasă, în Moldova.

Amintesc, că în vara anului 2017 am lansat inițiativa de a oferi studenților din diasporă posibilitatea de a face un stagiu de practică în instituția prezidențială în vederea stimulării reîntoarcerii în țară a cadrelor calificate din diasporă. În urma stagiului, două persoane au rămas în țară, fiind angajate în administrația prezidențială.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.