Consider că, în prezent, trecem printr-o perioadă dificilă

A apărut un risc nou şi foarte sensibil pentru această regiune, în special, pentru Republica Moldova. Confruntarea dintre Vest şi Est, care s-a declanşat acum cîţiva ani, a intrat, în ultimele luni, într-o fază foarte acută și constituie un mare pericol pentru noi. Acum, stăm ca pe un butoi cu pulbere.

Sîntem conştienţi că Occidentul caută cum să agreseze Rusia, cum s-o mai provoace pentru a o implica în conflicte regionale. Şi, spre regret, regiunea noastră se află în primele rînduri ale unei eventuale destabilizări. Acest lucru înseamnă că o mică scânteie de destabilizare aici, legată de unionişti, spre exemplu, sau de Transnistria, ar putea conduce la o fază fierbinte, sau chiar la război. De aceea cei care la momentul de faţă, controlează Guvernul şi Parlamentul, expulzează diplomaţi ruşi şi cochetează cu SUA, o fac sau pentru a fi pe placul cuiva de dincolo de graniţe sau din lipsă de teren pentru manevră, dar o fac evident nu în interesul ţării noastre. Dar dacă acestora le-a fost pus drept scop declanşarea unui război aici pentru a aduce în această regiune şi alte forţe?

Cel mai mult mă îngrijorează încercările de a ne face parte a planului geopolitic de destabilizare a situaţiei în jurul Rusiei. Dacă vom fi priviţi în calitate de carne de tun şi actuala guvernare a Moldovei va fi dispusă, avînd anumite garanţii, de a accepta acest rol, care va fi ieșirea din situaţie? Noi, cetăţenii de rînd, nu trebuie să permitem evenimentelor să evolueze în acest fel. Noi nu trebuie să admitem să fim puşi pe tigaie pentru că aceasta, chipurile, ar fi în interesul cuiva.

Occidentul mereu şi-a trădat servitorii. Astfel de exemple sînt foarte multe. Şi acest lucru se va produce şi la noi.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.