Condamn în cel mai categoric mod iniţiativa creării unui batalion militarizat mixt moldo-românesc

Acest lucru reprezintă încă un pas pe calea suprimării statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova şi a securităţii noastre naţionale.

Am convingerea că orice tentative de a crea careva subdiviziuni militare comune cu alte state, cu atît mai mult membre NATO, sînt categoric inacceptabile pentru un stat neutru, precum este Republica Moldova. Semnarea unor acorduri difuze privind crearea de batalioane militarizate mixte constituie o încălcare directă a prevederilor Constituției Republicii Moldova.

Avînd în vedere faptul că astfel de inițiative, pe lîngă inaugurarea oficiului NATO la Chişinău, invitaţiile permanente adresate Armatei Naţionale de a participa la exerciții militare organizate de blocul militar NATO, capătă un caracter sistematic, am cerut autorităților competente explicațiile de rigoare şi am dispus să fie luate toate măsurile în conformitate cu prevederile legale în raport cu persoanele care au admis astfel de acțiuni.

Legea Supremă a Republicii Moldova spune clar că Republica Moldova este stat neutru.

În calitatea mea de președinte și garant al Constituției, nu voi permite să fim implicaţi în jocuri geopolitice, care doar dăunează ţării noastre.

https://www.europalibera.org/a/29019201.html

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.