Comisia de la Venetia a tinut cont de propunerile PSRM

Comisia de la Venetia a tinut cont de propunerile PSRM la avizarea modificarilor la Codul Electoral propuse de Parlament in legatura cu alegerea Presedintelui RM.
In recomandarile aprobate simbata 11 iunie de catre Comisia de la Venetia se specifica ca Guvernul trebuie sa gaseasca solutii pentru a asigura dreptul la vot a cetatenilor ce se afla peste hotare.

In luna aprilie la intrevederea cu președintele Gianni Buquicchio si secretarul Thomas Markert personal am transmis propunerile noastre de modificarea a legislatiei care ar impune Guvernul sa deschida sectii de votare pentru a asigura dreptul la vot a tuturor cetatenilor moldoveni ce se afla in straintate.

In urmatoarele saptamini Parlamentul va examinat in lectura finala modificarile la Codul electoral si va aproba procedura definitivata de alegerea a președintelui de către întreg popor. Noi, Socialistii vom insista sa fie incluse si propunerile noastre, care ar asigura dreptul la vot a sutelor de cetățeni moldoveni care muncesc in afa tării.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.