Cîteva cuvinte despre un eveniment epocal

Discursul lui Igor Dodon în cadrul Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale dedicată Luptei de la Stalingrad.

Discursul lui Igor Dodon în cadrul Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale dedicată Luptei de la Stalingrad.

Mă bucur să vă salut la această conferinţă ştiinţifică. Şi sunt onorat de faptul că am putut contribui la organizarea unei conferinţe cu o asemenea tematică.

Sper că această întrunire va reprezenta un pas important în promovarea unor adevărate adevăruri istorice despre trecutul nostru.

Niciodată nu trebuie să se dea uitării un eveniment epocal, cum a fost Lupta de la Stalingrad.

Şi este bine cînd istorici, experţi şi cercetători de valoare discută despre acest eveniment, la distanţa de 70 de ani de la producerea lui. În felul acesta, memoria despre acea luptă se transmite de la un deceniu la altul.

Eu, ca unul dintre organizatori, şi ca politician care este preocupat de educarea noii generaţii, aş vrea ca această conferinţă să aibă un rol nu doar teoretic, dar şi aplicativ. Eu aş vrea ca discursurile voastre, gândurile şi concluziile pe marginea Luptei de la Stalingrad să ajungă la un cerc cît mai mare de cetăţeni. În special aş vrea să ajungă la tineri.

În asemenea caz, dacă ceea ce veţi discuta va fi propagat la un nivel mai larg, eu personal voi considera că această conferinţă şi-a atins scopul. Şi sunt gata să contribui la editarea unei broşuri, care să reflecte tezele dumneavoastră. Iar organizaţia noastră de tineret, Garda Tînără, îşi va asuma misiunea de a distribui în rîndul tinerilor o parte a acestor broşuri.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.