Cîteva concluzii după manevra de azi a guvernării

Salut pe toți cei prezenți, pe toți cei care au găsit timp și energie să se mobilizeze atît de rapid.

Această guvernare oligarhică este nesimțită și lașă. Ea se teme de confruntări și dezbateri politice directe. Înseamnă că simte că va pierde. Și va pierde serios, începînd cu 30 octombrie.
Guvernarea preferă să aleagă noaptea Guvernul și preferă să organizeze ședințe neașteptate ale Parlamentului pentru a proteja Guvernul de moțiunea de cenzură. Asta e încă o dovadă că se teme de opoziție și de popor.

Guvernul Filip este nelegitim și antisocial și trebuie demis. Asta înțelege azi tot mai multă lume.

Noi considerăm că lipsa cvorumului nu epuizează tentativa de demitere a Guvernului Filip. Vom cere pe căi legale organizarea unei alte ședințe a Parlamentului dedicată acestui subiect. Mai ales că azi au fost încălcate mai multe proceduri.

În orice caz, vom înainta și alte moțiuni de cenzură. Guvernul Filip nu va scăpa cu una cu două. El va veni în fața deputaților. El va fi înlăturat și va răspunde în cele din urmă.
Promit că voi face în continuare tot posibilul pentru a-l demite pe Filip. Iar în calitatea mea de președinte, voi asigura ca povara restituirii miliardului sa fie scoasa de pe umerii cetățenilr. Miliardul trebuie să-l întoarcă cei care l-au furat.

Îi transmit lui Filip un mesaj în rusă, care exprimă foarte clar situația lui de acum: Филип, ты влип!

Filip, dumitale ai comis una dintre cele mai mari nedreptăți în adresa acestui popor. Rușine!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.