Ceremonia de inaugurare a secției terapie și boli cronice din cadrul spitalului raional din orașul Vulcănești

Astăzi, am participat alături de Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, la ceremonia de inaugurare a secției terapie și boli cronice din cadrul spitalului raional din orașul Vulcănești.

Spitalul raional din Vulcănești a fost dat în exploatare în 1982, iar, pînă în 2018, aici nu au fost efectuate lucrări de reparație. Anul trecut, spitalul risca să nu primească acreditare din partea Ministerului Sănătății, întrucît secția de terapie necesita o renovare. Astfel, mai mult de 1500 de pacienți deserviți în instituția medicală urmau să se deplaseze în alte localități mai îndepărtate pentru a beneficia de servicii medicale.

Acum, după reparația capitală a secției terapie și boli cronice, pacienții se vor bucura de condiții moderne la primirea ajutorului medical, personalul medical va avea posibilitatea să ofere servicii într-un mediu adecvat, fiind rezolvată și problema insuficienței locurilor de internare.

Am salutat insistența de care au dat dovadă locuitorii și cadrele medicale în vederea păstrării acestei instituții medicale și am apreciat sprijinul acordat de Comitetul Executiv al Găgăuziei în scopul renovării spitalului.

Am subliniat că închiderea instituțiilor medicale, a școlilor și a primăriilor conduce doar la exodul populației din aceste localități, ulterior, la dispariția lor. Trebuie să făurim, nu să distrugem, iar în acest sens voi depune toate eforturile.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.