Ceremonia de inaugurare a două complexuri sportive la Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia

Astăzi, în cadrul vizitei de lucru în localitățile Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia, am participat la ceremonia de inaugurare a două complexuri sportive, care fac parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive.

Complexurile sportive includ terenuri de fotbal, volei, baschet, fitness, spații de odihnă pentru adulți și de joacă pentru copii ș.a.

Am reiterat importanța dezvoltării sportului în țara noastră și am îndemnat copiii și cetățenii să ducă un mod de viață sănătos. Practicarea sportului oferă multiple beneficii pentru sănătate, dar și oportunitatea de a socializa. Anume din aceste considerente susțin și încurajez organizarea a cît mai multe evenimente sportive în Republica Moldova.

Amintesc că, în toamna anului trecut, am lansat un proiect național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. Pe parcursul anului 2018, am planificat inițierea lucrărilor de construcție a circa 100 de terenuri sportive. Programul se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.