Ceea ce se intimpla astazi in politica se numeste bardac si lipsa de bun simt

Noi cu totii traim astazi iarasi o situatie de mare ipocrizie politica.

Noi cu totii traim astazi iarasi o situatie de mare ipocrizie politica.

Tot asa cum moartea lui Valeriu Boboc pe 7 aprilie a fost o tragedie sociala, dar un cadou politic pentru extrema liberala, asa astazi moartea lui Sorin Paciu, fiind o tragedie, a devenit un cadou politic pentru unele forte politice, inclusiv pentru extrema comunista de aceasta data.

Se fac jocuri si combinatii politice murdare in jurul tragediei de la Padurea Domneasca. Si aceste jocuri trezesc un mare dezgust. Prin ceea ce fac cei din AIE si cei din PCRM, a fost definitiv compromisa clasa politica. Ceea ce se intimpla astazi in politica se numeste bardac si lipsa de bun simt.

Cazul legat de Padurea Domneasca trebuie sa fie investigat de comisia parlamentara de ancheta si sa fie in vizorul observatorilor externi. Cei vinovati trebuie sa fie pedepsiti, indiferent de rangul lor. Asta este evident.

Dar nu este corect din punct de vedere moral sa se scoata din asta dividende politice.

In aceste circumstante politice, noi vedem cum unii politicieni se razboiesc cu alti politicieni, fara a lua in considerare partea morala a lucrurilor si consecintele acestor lupte de ambitii.

Noi am declarat ca unul din scopurile socialistilor este asigurarea stabilitatii sociale in Republica Moldova. Acesta a fost motivul alegerii presedintelui – sa oferim un cadru de stabilitate politica pentru dezvoltarea economica. Insa guvernarea si-a demonstrat incapacitatea. In tara lucrurile merg din prost in mai prost, iar ţariocii isi masoara ambitiile inflamate.

Aceasta de numeste nerusinare si iresponsabilitate. Si noi vedem ca finalitatea actiunilor din aceste zile este declansarea alegerilor anticipate.

Noi intelegem ca PCRM vrea alegeri anticipate cu orice pret, noi intelegem ca PD si PLDM vor sa se compromita reciproc, pentru a obtine dividende electorale. Dar ce obtine societatea de la aceste jocuri, ce obtine societatea de la acest bardac? Nimic.

Noi, socialistii, nu vom face jocurile nimanui si la show-urile politice nu participam. Noi avem agenda noastra politica. Si agenda noastra politica este orientate spre stabilitatea sociala si bunastarea economica reala, si nu va depinde nici de jocurile PCRM, nici de intrigile din AIE.

In zilele apropiate vom veni cu pozitia socialistilor fata de procesele care se produc in Parlament. Insa de pe acum va putem declara ca socialistii se disociaza de actiunile tuturor celorlalte fractiuni parlamentare si urmatoarele noastre decizii vor confirma in mod clar aceasta pozitie.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.