CC a dat aviz pozitiv introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituţie

Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale confirmă încă o dată faptul că această instituţie nu este la straja Constituţiei, ci a intereselor guvernării.

CC a dat aviz pozitiv introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituţie chiar dacă art. 5 din Legea Supremă „Democraţia şi pluralismul politic”, în alin 2. prevede că „nici o ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Integrarea europeană este viziunea partidului de guvernare şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie.

Mai mult ca atât, CC a neglijat totalmente şi art. 2 din Legea Supremă „Suveranitatea şi puterea de stat”, care, în alin. 2, prevede: „Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”. În cazul de faţă, partidul de guvernământ încearcă să folosească puterea în numele interesului propriu.

În această situaţie, normal ar fi fost ca să fie organizat un referendum naţional, Numai poporul este în drept să decidă în chestiuni atât de importante cum ar fi introducerea integrării europene ca normă în Constituţie.

De menționat că această inițiativă, conform legislației, poate fi votată doar după 6 luni și voi face tot posibilul să nu se ajungă la adoptarea acesteia în de catre Parlament legislatura actuală.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.