Campioană europeană la șah am premiat tinerii sahisti din Republica Moldova

Impreuna cu marea maestră Elmira Scripcenco, campioană europeană la șah am premiat tinerii sahisti din Republica Moldova.

În perioada 29-31 iulie 2016 Federația de Șah a desfășurat ,,CUPA VIITORILOR MARI MAEȘTRI”.

Acest turneu este consacrat victoriei Elmirei Scripcenco din iulie 1992, cînd, la Duisburg (Germania) a câștigat titlul de campioană a lumii printre junioare (până la 16 ani). La ediția din acest an au participat 48 de tineri șahiști.

Învingător al turneului a devenit elevul Şcolii Sportive Specializate nr.7 de şah din mun. Chișinău, campionul Republicii Moldova între juniori pînă la 12 ani Dragoș Cereș, cucerind trofeul principal cu 9 puncte din 9 posibile. În clasamentul fetelor Cupa de aur a obținut-o Paula Mocanu. Între copii pînă la 8 ani locul 1 l-a ocupat vice-campionul Moldovei în această categorie de vîrstă Sabin Luca.

Acest turneu a fost un test serios pentru tinerii şahişti în ajunul Campionatului Europei la șah pe categorii de vîrstă, care se va desfășura în Praga (Cehia) în perioada 17-28 august. Din partea Federației Nationale de Sah am premiat învingătorul turneului Dragoș Cereș, care va participa la acest campionat, achitîndu-ise din partea federatiei taxa de participare și cheltuielile de transport.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.