Azi mă aflu în vizită în zona de nord a țării

Azi mă aflu în vizită în zona de nord a țării, unde voi avea mai multe întrevederi atît cu autoritățile locale cît și cu clerul din zona respectivă a țării.

La invitația PS Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, am avut o întrevedere cu un sobor de peste 100 de preoți în cadrul căreia s-au pus în discuţie relația dintre Biserică și societate, importanţa și impactul religiei în procesele sociale, ș.a.

În cadrul Campaniei ”Iubesc Moldova” am donat 8000 de manuale de religie pentru clasele I-VII-a care vor fi repartizate prin bibliotecile parohiale din Edineț, Donduseni, Ocnita și Briceni astfel ca elevii din instituțiile de învățămînt să aibă posibilitatea să studieze Religia Creștin-Ortodoxă.

Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi a valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă acea forţă care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ș.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei.

Consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sînt posibile doar pe un fundament moral-spiritual. În Moldova, unde 98 % din populaţie mărturisesc Ortodoxia, un astfel de fundament este credinţa Ortodoxă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.