Astăzi vizitez raioanele Ocnița și Soroca

Așa cum am menționat anterior, pînă în luna aprilie preconizez să întreprind vizite în toate raioanele Republicii Moldova, în cadrul cărora voi discuta cu cetățenii. Astăzi vizitez raioanele Ocnița și Soroca.

Casa de Cultură, unde a avut loc dialogul cu cetățenii din raionul Ocnița, a fost arhiplină. În cursul discuției, au fost abordate mai multe subiecte cu privire la situația actuală din țara noastră: lipsa locurilor de muncă, a specialiștilor calificați în mai multe domenii, a pieței de desfacere pentru produsele autohtone, medicina inaccesibilă, ș.a. Oamenii doresc să schimbe situația din țară, societatea să nu mai fie divizată pe diferite criterii, să fie consolidată statalitatea țării și identitatea națională, iar familiile să-și poată construi un viitor frumos în Patrie.

Am menționat faptul că voi depune și în continuare eforturi pentru restabilirea relațiilor cu Federația Rusă și obținerea accesului liber a produselor autohtone pe piața rusă, pentru atragerea investițiilor străine și crearea a noi locuri de muncă, care vor permite relansarea economiei.

Am discutat despre inițiativele și programele pe care le-am lansat în legătură cu declararea anului curent – An al Familiei în Republica Moldova. Cu acest prilej, astăzi, am felicitat 3 cele mai longevive cupluri din raionul Ocnița, care au împlinit 68, 56 și respectiv 51 ani de la înregistrarea căsătoriei, precum și 3 familii cu mulți copii. Din partea Fundației de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet” am oferit fiecărei familii cîte un premiu bănesc și daruri.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.