Astăzi se împlinesc 31 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl, Ucraina

Astăzi se împlinesc 31 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl, Ucraina, considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Suprafețe mari au fost puternic contaminate de precipitații radioactive, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.

Peste 3500 de moldoveni au participat la lichidarea consecințelor exploziei de la Centrala atomo-electrică de la Cernobîl. Printre ei se numără cei mai buni fii ai neamului, specialiști în diverse domenii, luptători pentru umanitate. Peste 600 dintre ei au decedat. Mai mult de jumătate din cei care au rămas în viaţă sunt invalizi. Aducem omagiu familiilor eroilor plecați și eroilor care sînt în viață . Fie ca niciodată, oriunde în lume să nu se mai întîmple astfel de tragedii.

Am semnat Decretul privind conferirea de distincții de stat unui grup de participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.