Astăzi marcăm Ziua comemorării evenimentelor din primăvara-vara anului 1992, care au avut loc pe pămîntul moldovenesc

În dimineața zilei de azi, împreună cu Prim-ministrul și Președintele Parlamentului am depus flori la monumentul ”Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial ”Eternitate”.

După aceasta, așa cum facem 6 ani consecutiv, împreună cu consilierii, deputații și mai mulți membri ai PSRM am depus coroane de flori pe podul de la Vadul-lui-Vodă, în semn de omagiu pentru memoria celor căzuţi în tragicele evenimente din 1992.

Totodată, alături de un grup de veterani, am participat la un miting de reculegere din satul Coșnița și am depus flori la monumentul ostașilor căzuți în acel conflict, dar și la monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apararea Patriei.

Reiterez că a venit momentul să întreprindem acțiuni hotărîte pentru a găsi o soluție pentru subiectul transnistrean. În următorii 2-3 ani trebuie să facem tot posibilul ca să reunificăm ţara. Eu, personal voi depune toată străduința în acest sens.

Este un pas foarte important pe care și-l doresc cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Este o tragedie că această zi este marcată separat la Tiraspol și la Chișinău.
Amintesc că ieri am prezentat inițiativa de constituire a unei platforme de dialog social în cadrul căreia să fie identificate soluții reciproc acceptabile pentru ambele maluri.
Sînt sigur că vom reuși.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.