Astăzi m-am întîlnit cu membrii diasporei noastre din Federația Rusă

Am discutat subiecte cu privire la situația internă și politica externă a Republicii Moldova precum și despre mersul înțelegerilor și a acordurilor asupra cărora am convenit în cadrul întrevederilor cu Vladimir Putin. Muncim în continuare pentru amnistia conform art 27 a Legii federale nr. 114 a Federației Ruse. Totodată, în primăvara anului curent, în urma aplicării amnistiei migraționale, zeci de mii de moldoveni aflați ilegal pe teritoriul Rusiei au reușit să se legalizeze, dar dat fiind faptul că sînt încă mulți moldoveni care nu au reușit să facă acest lucru, vom solicita o nouă perioadă.

De asemenea, am menționat că vor avea loc două mari întrevederi cu diaspora, una la Moscova în luna octombrie și alta în luna noiembrie în capitala Italiei, Roma.

Reiterez că în premieră a fost numit un consilier prezidențial pentru relațiile cu diaspora și, de asemenea, vom face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în urmatorul parlament.

Instituția prezidențială va depune și în continuare toate eforturile în vederea consolidării legăturilor diasporei cu Patria.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.