Astăzi m-am întîlnit cu dl. Nana Tehouffa Vidal Josep tatăl copilului de 4 ani și soțul femeii care și-au pierdut viețile

Astăzi m-am întîlnit cu dl. Nana Tehouffa Vidal Josep, tatăl copilului de 4 ani și soțul femeii care și-au pierdut viețile în urma deflagrației din sectorul Rîșcani al capitalei, precum și cu două persoane apropiate ale sale.

Am discutat despre situația în care se află actualmente Nana Tehouffa Vidal Josep, care mi-a comunicat că, fiind cetățean al Republicii Camerun și avînd doar permis de ședere provizoriu, există riscul să nu aibă acces la mormintele soției și a copilului său.

Am menționat că nu este corect și este inuman ca persoana care și-a pierdut întreaga familie în urma tragicului accident să nu dispună de posibilitatea de a vizita mormintele persoanelor dragi și de a continua viața în țara în care a trăit în ultimii șapte ani.

La solicitarea dlui Nana Tehouffa Vidal Josep, de a obține cetățenia Republicii Moldova, l-am asigurat că voi acorda tot sprijinul necesar pentru a acorda cetățenia țării noastre în termene cît mai restrînse.

Menționez că Fundația de Binefacere ”Din Suflet” a oferit suportul necesar pentru serviciile funerare ale celor doi membri ai familiei respective. L-am încurajat pe Nana Tehouffa Vidal Josep și i-am comunicat că îi vom oferi și în continuare asistența necesară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.