Astăzi m-am întâlnit cu o sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu din țara noastră

Astăzi m-am întâlnit cu o sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu din țara noastră, promoția 2017, cărora le-am acordat „Diploma de Onoare” a Președintelui Republicii Moldova.

În urma analizei performanțelor înregistrate la examenele de bacalaureat și în activitatea extracurriculară, inclusiv participări la diferite concursuri naționale și internaționale, au fost distinși câte doi reprezentanți din fiecare raion al republicii, șapte absolvenți ai instituțiilor de învățământ din stânga Nistrului, mai mulți absolvenți ai liceelor din municipiile Chișinău și Bălți și din UTA Găgăuzia.

Evenimentul se înscrie în Festivalul „Generația Viitorului” și este un gest de atenţie și motivare a tinerilor, precum și un imbold spre noi performanțe înregistrate în cv-urile personale și în istoria statului Republica Moldova.

În context, țin să menționez faptul că se examinează posibilitatea lansării, în colaborare cu diferite state, a unui program prezidențial special de formare a rezervei de cadre pentru instituțiile de stat și economia națională ale Republicii Moldova. La momentul de față există deja o înțelegere cu Federația Rusă, la acest subiect, ale cărui detalii vor fi comunicate în timpul cel mai apropiat.

Îmi exprim convingerea că Festivalul „Generația Viitorului”, inclusiv decernarea ”Diplomelor de Onoare” va deveni o tradiție frumoasă și o platformă de comunicare și stabilire a relațiilor de prietenie între tinerii din Republica Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.