Astăzi la Moscova începe prima ședință, după acordarea Republicii Moldova statutului de observator

Astăzi la Moscova începe prima ședință, după acordarea Republicii Moldova statutului de observator, a grupului de lucru privind colaborare între Comisia economică eurasiatică și Republica Moldova. Grupul de lucru a fost creat în cadrul Memorandumului de colaborare între CEE și Republica Moldova din 3 aprilie 2017.

Aceasta e prima întrunire oficială a colaboratorilor Comisiei cu reprezentanții oficiali ai Republicii Moldova cu statutul de stat-observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică. Acest statut a fost acordat Republicii Moldova pe baza deciziei unanime a șefilor statelor-membre ale UEEA la summit-ul în Soci din 14 mai 2018.

Evenimentul are loc sub președinția doamnei Tatiana Valovaia, membru Colegiului pentru integrare și macro-economie din cadrul CEE, și a doamnei Elena Gorelova, consilierul Președintelui Republicii Moldova pentru probleme economice. La întrunire mai participă deputatul Parlamentului Republicii Moldova, domnul Vladimir Golovatiuc, dar și reprezentanții business-ului mare din Republica Moldova, organelor publice centrale și ale misiunilor diplomatice ale statelor UEEA acreditate în Federația Rusă.

Participanții vor discuta problemele ce țin de restabilirea plină a relațiilor comerciale între țările UEEA și Republica Moldova, aspectele cooperării în domeniul industrial și agroindustrial, regulamente noi în domeniul tehnic, în sfera implementării măsurilor sanitare și fitosanitare, în legislația vamală ținând cont de intrarea în vigoare a noului Cod Vamal al UEEA, dar și aspectele ce țin de agenda digitală.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.