Astăzi întreprind o vizită de lucru în orașul Soroca

Astăzi întreprind o vizită de lucru în orașul Soroca în cadrul căreia m-am familiarizat cu activitatea Întreprinderii “Alfa-Nistru” – unul din cei mai mari producători de conserve și sucuri din fructe și legume din Republica Moldova.

Compania respectivă furnizează pe piață peste 40 de tipuri de conserve din legume, fructe și pomușoare, care sunt fabricate din producție autohtonă. Datorită produselor de cea mai înaltă calitate și în corespundere cu standardele internaționale, cea mai mare parte a acestora sunt exportate în țările CSI.

Am reiterat faptul că voi depune eforturi întru crearea unor condiţii atractive atît pentru investiţiile străine, cît și pentru cele autohtone, dar și pentru a redobîndi accesul liber al mărfurilor moldovenești pe piața tradițională rusă.

Menționez că, în cadrul recentei vizite la Moscova, am convenit cu Vladimir Putin, excluderea, de la 1 ianuarie 2019, a taxelor vamale la importul în Rusia a următoarelor produse moldovenești: legume, fructe (mere, cireșe, prune, nectarine etc.), conserve de fructe și legume și produse vitivinicole. Acest fapt va duce la sporirea competitivității produselor noastre pe piața Federației Ruse. Tot în urma înțelegerilor pe care le-am avut anterior cu Președintele rus, deja aproximativ 200 de companii din țara noastră au obținut dreptul să exporte producția proprie pe piața rusă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.