Astăzi, în lume este marcată Ziua persoanelor în etate

Am declarat în repetate rînduri că avem o datorie sfîntă faţă de acești oameni, care au creat, au eliberat, au construit Moldova, au crescut şi au educat generații întregi de cetățeni adevărați ai țării noastre.

Din păcate, Guvernului nostru nu-i pasă de persoanele în etate. Pentru ei este mult mai important să execute ordinele organismelor financiare din străinătate privind lichidarea sferei sociale din țara noastră. Anume de aici vin măsurile antisociale ale Guvernului, precum ar fi majorarea vîrstei de pensionare sau creșterea continuă a stagiului de cotizare.

Pentru mine, grija pentru oamenii de vîrsta a treia reprezintă un moment principial. Vă amintesc că în această lună am propus Parlamentului inițiative legislative, care prevăd anularea majorării vîrstei de pensionare, indexarea pensiilor de două ori pe an şi majorarea acestora pînă la nivelul minim de trai, precum şi stabilirea unui termen minim garantat de ridicare a pensiei de către urmași în cazul decesului prematur al beneficiarului pensiei pentru limita de vîrstă, dar şi mai multe proiecte şi inițiative în sfera socială. Vă promit că alături de colegii din Partidul Socialiştilor vom apăra aceste iniţiative pînă la capăt.

Tuturor concetățenilor și persoanelor de vîrsta a treia le doresc din suflet multă sănătate, numai bine, forţe vitale şi mulţi ani înainte!

Vă mulţumim pentru toate!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.