Astăzi, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, am efectuat o vizită de lucru pe poligonul de la Bulboaca

Astăzi, în calitate de comandant suprem al forțelor armate, am efectuat o vizită de lucru pe poligonul de la Bulboaca, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor.

Am constatat că activitățile de pe poligon se desfășoară conform planului obișnuit, sunt reparate și renovate unele imobile pentru întreținere și cazare, se îmbunătățește infrastructura drumurilor.

Nu am depistat lucrări de ordin militar dubioase, care să sprijine zvonurile cu privire la o eventuală destabilizare a situatiei din zona de securitate, implicare sau intervenție a forțelor armate straine.

Pînă la sfîrșitul lunii august voi convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate, pentru a obține mai multe detalii și a da instrucțiunile necesare. Planific inspectarea tuturor obiectivelor militare din țară pe parcusrul următoarelor săptămîni.

Le-am amintit ofițerilor de rang înalt că Moldova e un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est.
Iar în caz că Guvernul împreună cu majoritatea parlamentară, motivați din exterior, vor încerca să implice Moldova într-un conflict militar regional ca parte a luptei geopolitice din regiune, atunci eu voi fi nevoit să acționez ferm în apărarea păcii și a securității naționale.

În calitate de Președinte al Republicii Moldova, împreună cu poporul, vom fi îndreptățiți să demolăm această guvernare prin toate căile posibile, inclusiv să convocăm Marea Adunare Națională și să organizăm proteste non-stop.

Noi vrem pace pe meleagul moldav și nu vom permite jocuri tăinuite și periculoase în detrimentul securității cetățenilor Republicii Moldova, iar eu mă voi opune în mod categoric în fața oricăror încercări de a fi antrenați în conflicte sau război. Anume din acest motiv, că stau în calea intențiilor războinice ale unor factori externi și interni, sunt supus atacurilor agresive prin mass-media susținută de granturi occidentale. Dar ei nu mă vor intimida și nu mă vor face să cedez. Voi proteja neclintit securitatea și pacea în țară.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.