Astăzi, în cadrul vizitei de lucru la Budapesta, am avut o întrevedere cu Președintele Ungariei, Janos Ader

În cursul dialogului am făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-ungare, dar și perspectiva de dezvoltare a acestora pe viitor.

L-am felicitat pe dl Janos Ader cu împlinirea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre statele noastre, menționînd caracterul durabil al relaţiilor moldo-ungare, reflectat în consolidarea constantă a dialogului politic bilateral în toate domeniile, inclusiv la nivelul organizaţiilor internaționale.

Totodată, am discutat despre noile initițiative legislative de asigurare a transparenței finanțării ONG-urilor, păstrarea și consolidarea statalității țărilor noastre. Inițiativa promovată de partenerii noștri ungari față de finanțarea ONG-lor, provenită din străinătate, este foarte interesantă și cred că ar putea fi pusă în aplicare și în Moldova.

Am remarcat interesul pentru consolidarea și extinderea raporturilor de cooperare în toate sferele de interes comun, inclusiv în cel economic, cultural, investițional etc.

Am adresat șefului statului maghiar invitația de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.