Astăzi, împreună cu renumitul artist rus Filip Kirkorov am participat la culesul căpșunelor

Astăzi, împreună cu renumitul artist rus Filip Kirkorov am participat la culesul căpșunelor și am inaugurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Căpșunelor și Mierii, care se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova în satul meu natal, Sadova.

Am salutat miile de persoane care au venit la Sadova pentru a fi prezenți la acest eveniment. Am remarcat că voi susține și încuraja organizarea unor astfel de evenimente care reprezintă un prilej bun de promovare a produselor și producătorilor autohtoni. Doar în localitatea Sadova sînt circa 20 de producători de căpșuni a căror plantație se întinde pe zeci de hectare de pămînt. Sînt bucuros că în primele 5 luni ale anului curent, cu eforturi comune, exportul de căpșune pe piața Federației Ruse și Belarus a crescut de 6-7 ori.

Am vizitat standurile unde mai mulți producători autohtoni au expus cele mai aromate și gustoase soiuri de căpșuni. Împreună cu oaspeții festivalului am degustat diverse lichioruri de căpșuni, dulceţuri și miere de albine.

Țin să menționez că pe tot parcursul festivalului atmosfera este întreținută de muzica unor interpreți, ansambluri și colective artistice din țara noastră precum: orchestra Fraților Advahov, Vitalie Dani, Anișoara Puică, Geta Burlacu, Natalia Gordienco, Sergiu Cuzencov, ansamblul de dansuri populare „Mărgăritare”, ansamblurile etnofolclorice „Romanița” și „Prutenii”.

La ora 19:00 pe scenă vor evolua formațiile ”Acord”, ”DoReDoS”, Nelly Ciobanu, Valentin Uzun & „THARMIS”, precum și cunoscutul interpret rus, bunul meu prieten, Filip Kirkorov. Evenimentul va culmina cu un grandios foc de artificii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.