Astăzi este ziua canonizării voievodului moldovean Ștefan cel Mare, numit și „atletul lui Hristos”

Astăzi este ziua canonizării voievodului moldovean Ștefan cel Mare, numit și „atletul lui Hristos”, un apărător ferm al religiei creștine și un înălțător de mănăstiri.

In acest an marcam 25 de ani de la canonizarea lui Stefan cel Mare si Sfint si 560 de ani de la inscaunarea Marelui Domnitor al Moldovei.

La ora 8.30, am participat la slujba bisericească susținută de Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, după care am depus flori la monumentul marelui voievod.

Îmi face o deosebită plăcere ca azi, în ziua canonizării lui Ștefan cel Mare, să înmânez decorații de stat la 16 preoți ai Mitropoliei Moldovei, inclusiv unor preoți din Găgăuzia, din Transnistria. Religia creștină ne unește, iar noi trebuie să fim uniți în jurul ei.

Ștefan a luptat în războaie pentru a proteja religia noastră creștin-ortodoxă. Datoria noastră e să o păstrăm pe timp de pace, ceea ce nu este simplu în aceste timpuri, dar nouă ne va reuși.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.