Astăzi este ziua canonizării Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt

Astăzi este ziua canonizării Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt, iar Biserica Ortodoxă din Moldova îl prăznuiește pe Sfântul și Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare.

În acest an se împlinesc 26 de ani de la canonizarea lui Ștefan cel Mare și 561 de ani de la înscăunarea Marelui Domnitor al Moldovei. Ștefan cel Mare a trăit între anii 1433-1504 și a purtat 48 de războaie, inclusiv pentru protejarea religiei noastre creștin-ortodoxe, ceea ce îl face remarcat în paginile de aur ale istoriei noastre.

În acest an, declarat prin decret prezidențial și anul lui Stefan cel Mare, organizăm o serie de evenimente dedicate Marelui Domnitor, în semn de înaltă apreciere a rolului lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria Moldovei, dar și în scopul promovării valorilor pe care ni le-a lăsat Ștefan drept moștenire.

În acest context, am semnat un decret privind conferirea distincțiilor de stat unor clerici și binefăcători ai Bisericii Ortodoxe din Moldova, pentru merite în opera de renaştere spirituală și morală a societăţii, contribuţie la promovarea valorilor creştin-ortodoxe și activitate intensă în realizarea acțiunilor consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.