Astăzi este Ziua aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de la Radonej

Astăzi este Ziua aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de la Radonej – unul dintre cei mai mari promotori ai credinţei ortodoxe şi unul dintre cei mai veneraţi sfinţi nu doar în Rusia, ci şi în întreaga lume ortodoxă.

Mereu am acordat o atenție deosebită față de cinstirea Preacuviosului Serghie pe plaiul moldovenesc. În anul 2014, la iniţiativa mea, din Lavra Sfintei Treimi din Serghiev-Posad, în Moldova a fost adusă icoana și moaștele Preacuviosului, la care au avut posibilitatea să se închine peste 200 de mii de concetăţeni de-ai noştri. În anul 2015, la Bălţi, a fost înălţat un monument în cinstea Preacuviosului Serghie, sfinţit de episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel.

În acest an, la Chişinău, împreună cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril, intenționăm să sfințim locul şi să punem piatra de temelie a unei biserici ce va fi zidită în cinstea Preacuviosului Serghie de la Radonej. În prezent, se lucrează la determinarea locului potrivit pentru construcţie şi elaborarea proiectului viitoarei biserici.

Preacuviosul Serghie de la Radonej a fost şi rămîne acea personalitate istorică şi spirituală, care apropie popoarele ortodoxe ale Moldovei şi Rusiei.

Îi felicit pe toţi credincioşii ortodocşi cu ocazia frumoasei sărbători, iar pe cei care poartă prenumele Sergiu – cu prilejul zilei onomasticii.

Preacuviosul Serghie de la Radonej să ne binecuvînteze Moldova!

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.