Astăzi efectuez o vizită de lucru în regiunea de sud a țării

Astăzi efectuez o vizită de lucru în regiunea de sud a țării, pentru a participa la deschiderea unui Centru de plasament, a unei săli de șah și pentru a fi prezent la Gala absolvenților din orașele Taraclia și Comrat.

Prima destinație a fost raionul Basarabeasca, unde am participat la ceremonia de deschidere a Centrului de plasament pentru persoane vîrstnice și cu dizabilități din localitatea Sadaclia.

În cadrul centrului respectiv vor fi acordate gratuit servicii de alimentație, asistenţă medicală, consiliere psihologică, reabilitare, și alte servicii sociale, pentru 50 de pensionari cu o capacitate scăzută de autodeservire, dar și pentru persoanele cu dizabilități care locuiesc în raionul Basarabeasca.

Ținînd cont de solicitările autorităților locale, am decis împreună cu Prima Doamnă să acordăm centrului de plasament un suport financiar din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, pentru necesitățile ulterioare ale centrului.

Totodată, în continuarea vizitei am luat cunoștință de construcția parcului de odihnă și agrement din localitatea Sadaclia.

Este salutabil faptul că autoritățile locale împreună cu locuitorii satului au hotărît să amenajeze un asemenea loc, unde localnicii să-și petreacă timpul liber într-un mod sănătos, iar copiii să beneficieze de un spațiu frumos amenajat pentru diferite activități.

Totodată, în calitate de președinte al Federației de Șah a Republicii Moldova, am participat la deschiderea unei săli de șah, în incinta Liceului Teoretic „Alexandr Pușkin” din orașul Basarabeasca.

Sala de șah are o capacitate de 20 de locuri, unde atît elevii din liceu, cît și copiii din oraș, vor avea ocazia să practice acest joc nobil, care dezvoltă inteligența, memoria, gîndirea logică, imaginația și voința de a învinge.

Sigur, jocul de șah e în măsură să îmbunătățească nu doar judecata copiilor, ci și purtarea lor. Din acest considerent, implementarea șahului în școală și propagarea acestui sport în rîndurile copiilor este o sarcină primordială.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.