Astăzi doar în municipiul Chișinău ușile a zeci de licee au fost închise pentru elevii ce urmau să meargă în clasa a X-a

Copiii și părințiii au aflat ieri și chiar pe 1 septembrie dimineața că trebuie să-și caute de treabă.

Fusu continuă politica dezastruoasă a sectorului învățămîntului începută de Maia Sandu. Bilanțul scurt al “reformelor educației” – peste 200 de școli închise în ultimii ani, sute de clase optimizate, școli abandonate și terenuri vîndute, zeci de grădințe distruse, contracte care ajung la peste 30.000 de lei pentru un an de studii, cum sînt cele de la medicină, jumatate din copii care nu susțin BACul, salarii mizere pentru pedagogi și personalul tehnic, mii de pedagogi dați afară, în condițiile în care este o necesitate acută de cadre didactice.

Eu consider că se distruge în mod intenționat învățămîntul. Se creează condiții care să impună plecarea tinerilor din țară.

Educația trebuie să devină prioritate numărul pentru stat. Vom face totul ca școala primară și grădinița de copii să existe în fiecare localitate. Am reușit în Ocnița să oprim optimizarea unde este președintele nostru de raion, vom reuși și la nivel de țară.

Salariile pedagogilor trebuie să crească la peste media pe economie, pedagogii trebuie să obțină de rînd cu medicii statut de funcționar public. Multe alte obiective se conțin în programul de dezvoltare durabilă a țării pe care l-am elaborat împreună cu colegii mei. În scurt timp le vom face publice.

Moldova are viitor, inclusiv în educație. Vom munci pentru asta.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.