Astăzi, din nou - în teritoriu. De această data în raionul Soroca

Am vizitat Compania “AMG KERNEL” SRL, una dintre cele mai mari întreprinderi din țara noastră, ba chiar și din Europa, lider pe piaţa Republicii Moldova în ceea ce privește cultivarea şi comercializarea celor mai bune soiuri de puieți de nuc și de măr.

Întreprinderea dispune de o pepinieră contemporană, cu un potențial de producere de 250-300 mii de puieți altoiți de nuc şi de 100-120 mii de puieţi altoiţi de măr, anual. Baza ştiinţifică a activităţii de producere este asigurată de Institutul de Pomicultură al Republicii Moldova în parteneriat cu un institut de specialitate din Budapesta, Ungaria. Are în gestiune cea mai mare, ca şi suprafaţă, livadă de nuci pe rod din Republica Moldova, care ocupă 800 hectare. Este titular al certificatului pentru produse agricole ecologice/organice (BIO).

Am salutat succesele pe care le înregistrează această întreprindere. Am menționat că economia Republicii Moldova poate fi relansată doar dacă vom reanima sectorul de producere. Sunt gata să susțin plenar dezvoltarea și activitatea unor asemenea unități economice, să contribui la crearea unor condiții de activitate confortabile pentru agenții economici. Voi coopera activ cu toți partenerii externi ai Moldovei pentru a deschide noi piețe de desfacere, pentru a încuraja investitorii străini să-și dezvolte afacerile în Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.