Astăzi, cu prilejul celei de-a 75-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști, am depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate”

Astăzi, cu prilejul celei de-a 75-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști, alături de Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputați în Parlamentul RM, reprezentanți ai corpului diplomatic, am depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate”.

Ziua de 24 august are o semnificație deosebită pentru poporul țării noastre și simbolizează eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, în urma renumitei operațiuni Iași-Chișinau. Zeci de mii de moldoveni au participat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Mulți din ei au căzut pe cîmpul de luptă.

Vom păstra mereu în memorie faptele eroice ale ostașilor eliberatori și vom face tot posibilul ca această memorie să fie transmisă următoarelor generații.

Indiferent de interpretările unor politicieni, 24 august în Moldova a fost, este și va fi Ziua Victoriei, Ziua eliberării de Fascism.

În aceasta zi, cu 75 de ani în urmă, în cinstea eliberării Moldovei, la Moscova cerul a fost iluminat de focuri de artificii. Astăzi, cu prilejul remarcabilei aniversării, în capitala rusă, de asemenea vor răsuna focuri de artificii, care vor fi transmise în direct în Piața Marii Adunări Naționale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.