Astăzi am vizitat localitățile Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia, precum și localitatea Băcioi din mun. Chișinău

Astăzi am vizitat localitățile Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia, precum și localitatea Băcioi din mun. Chișinău – sate care au circa zece mii de locuitori fiecare și care fac parte din lista celor zece localități din țară, beneficiare de complexuri sportive în cadrul programului național de reabilitare a infrastructurii sportive.

Complexurile sportive vor include terenuri de fotbal, baschet, volei, fitness, teren de joacă pentru copii, spațiu de odihnă pentru adulți, ș.a. Practicarea modului sănătos de viață, a sportului în masă, trebuie să devină o prioritate pentru Republica Moldova, iar pentru realizarea acestui obiectiv, vom depune și în continuare toate eforturile necesare.

Menționez că în toamna anului trecut, am lansat un proiect național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile din Republica Moldova, preponderent în cele din mediul rural. Planificăm ca pe parcursul anului 2018, să inițiem lucrările de construcție a circa 100 de terenuri sportive. Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova”.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.