Astăzi am vizitat Compania „FarmProd” din satul Olănești, raionul Ștefan Vodă

Pe suprafața livezii superintensive a companiei de 130 de hectare, sunt sădiți meri, piersici, nectarine, pruni şi cireşi.

Compania dispune de un depozit frigorific cu o capacitate de 1500 de tone şi o linie modernă de sortare şi ambalare a fructelor. Totodată, livada este irigată printr-o tehnică modernă și este protejată de o plasă antigrindină.

În pofida calamităților naturale din acest an, agricultorii au reușit să obțină o recoltă bogată. Astfel, anul acesta compania respectivă a avut o recoltă de mere de circa 50 de tone la hectar și de prune 20 de tone la hectar.

Dat fiind faptul că agricultorii folosesc utilaje agricole performante iar fructele corespund standardelor înalte de calitate, compania exportă producția pe pieţele UE şi CSI.

Din datele preliminare pe care le dețin, exportul producției vinicole, a legumelor și fructelor, a crescut substanțial în ultimele 2 luni. Cu date suplimentare și o analiză amlpă în acest sens, voi veni săptămîna viitoare.

Voi depune și în continuare tot efortul pentru a obține accesul producției autohtone pe piața Federației Ruse. Menționez că în urma discuțiilor cu președintele Vladimir Putin, deja aproximativ 200 de companii au obținut dreptul să exporte producția proprie pe piața rusă.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.