Astăzi am prezidat ședința de inaugurare a Consiliului Societății Civile (CSC)

Astăzi am prezidat ședința de inaugurare a Consiliului Societății Civile (CSC), creat pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

Am salutat prezența membrilor Consiliului la eveniment, care sunt personalități remarcabile în diverse domenii. Le-am mulțumit pentru acceptul de a face parte din acest organ consultativ, creat în scopul asigurării unei interacțiuni eficiente dintre societatea civilă și Președintele țării și creării unei platforme de discuții, critici, propuneri pe diverse domenii de interes sporit pentru societate.

Am îndemnat membrii Consiliului să fie activi, să genereze idei pentru dezvoltarea sectorului pe care îl reprezintă. Voi fi deschis pentru orice discuții și orice critică.

Am anunțat că proiectele de lege care sunt transmise Președintelui țării pentru promulgare vor fi transmise comisiilor de profil, pentru o consultare prealabilă. Mă angajez plenar să sprijin propunerile și inițiativele înaintate.

Am subliniat că sunt categoric împotrivă ca această platformă să fie una formală. Pledez pentru o activitate eficientă și constructivă a Consiliului pentru a schimba spre bine situația din țară.

Am stabilit că ședințele cu participarea președinților comisiilor de profil, în cadrul cărora vom discuta situația din domeniu și inițiativele lansate, vor avea loc o dată în două săptămîni.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.