Astăzi am participat la tradiţionala festivitate - Gala Laureaţilor Federaţiei de Şah

Astăzi am participat la tradiţionala festivitate – Gala Laureaţilor Federaţiei de Şah în cadrul căreia au fost oferite premii pentru cele mai bune rezultate obţinute de şahiştii noştri în anul ce s-a scurs.

Mă bucur pentru sportivii noştri care au depus eforturi şi s-au remarcat în această probă intelectuală, înregistrînd rezultate frumoase atît în cadrul competiţiilor naţionale cît şi cele internaţionale.

La Campionatul European la Şah între Elevi din Halkidiki (Grecia) Ilie Martinovici din Ribnita a devenit campion. Ilie a reuşit să acumuleze 8,5! puncte din 9 posibile, depăşind concurenţii cu 2 puncte!

Aş menţiona cu mîndrie reuşita Marelui maestru internaţional Viorel Bologan care în acest an a urcat pe locul 8 din peste cinci sute de participanţi din 28 de ţări la Campionatul european, seniori, blitz. Printre participanţii campionatului au fost 65 de mari maeştri şi 40 maeştri internaţionali.

Un alt rezultat remarcabil a fost cel obţinut la Campionatul Europei între juniori din or. Praga (Cehia) în august de Valentina Verbin şi Andrei Macovei care au fost foarte aproape de a cuceri medalii, reuşind să se claseze printere primii opt.

Un rezultat foarte bun la Olimpiada Mondială din Baku, obţinut în luna septembrie de selectionata masculină, formata din: Viorel Bologan, Viorel Iordachescu, Dmitrii Svetushkin, Vladimir Hamitevici, Sergiu Vedmediuc.

Acestea sînt doar cîteva din performanţele şahiştilor moldoveni, dar, ţinînd cont de entuziasmul şi aspiraţiile sportivilor noştri, de profesionalismul şi ambiţia antrenorilor, sînt sigur că pe viitor acestea se vor multiplica şi îi asigur că pot miza pe susţinerea şi sprijunul meu plenar.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.