Astăzi am participat la tradiţionala festivitate – Gala Laureaţilor Federaţiei de Şah

Astăzi am participat la tradiţionala festivitate – Gala Laureaţilor Federaţiei de Şah, în cadrul căreia au fost oferite premii pentru cele mai bune rezultate, obţinute de şahiştii noştri în anul 2018.

În calitate de președinte al Federației de Șah am salutat participanții evenimentului și le-am mulțumit pentru eforturile depuse în scopul dezvoltării și popularizării șahului în Moldova. Am remarcat că pe parcursul acestor 7 ani, de cînd conduc Federația de Șah, organizația s-a consolidat și a obținut mai multe rezultate frumoase.

Am constatat cu satisfacție creșterea prestigiului Republicii Moldova pe plan internațional și numirea Marelui Maestru Internațional, Viorel Bologan, în funcția de Director Executiv (CEO) al Federației Internaționale de Șah (FIDE). Totodată, am salutat lansarea emisiunii “Școala de șah” la postul de televiziune Accent TV, menită să popularizeze acest joc intelectual.

În cursul evenimentului, am înmînat premii celor mai buni șahiști ai țării care au obținut performanțe la mai multe competiții naționale și internaționale. Este îmbucurător faptul că tinerii noștri cu vîrsta cuprinsă între 8 – 20 ani, atît băieți, cît și fete, au devenit campioni europeni și mondiali. De asemenea, au fost decorați antrenorii, veteranii șahului, jurnaliștii sportivi, arbitrii, precum și reprezentanții asociațiilor locale care au promovat activ șahul.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.