Astăzi am participat la sărbătoarea ”Toamna de Aur - la Nistru, la mărgioară”

Astăzi am participat la sărbătoarea ”Toamna de Aur – la Nistru, la mărgioară”, care a avut loc în satul Coșnița, raionul Dubăsari.

În cadrul acestei sărbători consacrată „Zilei lucrătorului din domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare”, au fost organizate expoziţii ale meşterilor populari, ale agricultorilor din regiune precum și concursul ”Cel mai bun vin de casă”.

De asemenea au fost menţionați cei mai buni agricultori care au dat dovadă de o muncă asiduă pe parcursul întregului an. A fost organizat și un concert festiv cu participarea mai multor colective artistice atît din țară cît și de peste hotare.

Totodată, a fost semnat un Acord de prietenie și colaborare între regiunea Vladimir, din Federația Rusă și localitățile Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Oxentea din Republica Moldova. Acordul respectiv prevede cooperarea în domeniul administrației publice locale, dezvoltarea activităților comercial-economice, cooperarea în domeniul social, științific, tehnic, cultural și educațional.

Cu acest frumos prilej aduc mulțumiri oamenilor de la țară, devotați gliei strămoșești, prin munca cărora avem asigurată pe masă pîinea noastră cea de toate zilele.

Încurajez organizarea unor astfel de evenimente care promovează produsele autohtone și harul de buni gospodari care ne caracterizează neamul.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.