Astăzi am participat la primul eveniment în noua mea postură

Astăzi am participat la primul eveniment în noua mea postură – la Slujba de sfințire și inaugurare a unei noi biserici cu hramul în cinstea Sf. Multpătimitorului Împărat Nicolae, pe malul stîng al Nistrului, în localitatea Pohrebea, rnul Dubăsari.

În apropiere este o biserică distrusă atît în timpul războiului din 1941-1945 cît și în timpul conflictului armat de pe Nistru, care a fost construită în 1912 de către țarul rus, Nicolai.

Această vizită pe malul stîng al Nistrului poate fi considerată și ca un demers simbolic pentru reîntregirea țării noastre. Trebuie să putem vizita liber, ca parte a teritoriului moldovenesc, toate localitățile țării noastre, de pe ambele maluri ale rîului.

În general, trebuie să înțelegem că sunt mai multe lucruri care ne unesc decît ne separă de concetățenii noștri din Transnistria. Și trebuie să punem accent pe ceea ce ne unește. Iar ortodoxia, biserica, evenimentele religioase constituie una din aceste valori comune.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.