Astăzi am participat la deschiderea Turneului internațional la șah rapid ”Memorial V. Cebanenco”

Astăzi, in calitate de Presedinte al Federatiei de Sah a Republicii Moldova am participat la deschiderea Turneului internațional la șah rapid ”Memorial V. Cebanenco”, care se desfășoară în Moldova, începînd cu anul 1998.

La Turneu, în Moldova au sosit unii dintre cei mai puternici şahişti din 11 ţări ale lumii – Rusia, Marea Britanie, Ucraina, Catar, Serbia, România, Belarus, Polonia, Israel, Azerbaidjan, printre care Nigel David Short, mare maestru la șah britanic, vice-campion mondial la șah, Zhu Chen, campioană mondială la șah între femei, Bernadskiy Vitalii, mare maestru internațional la șah din Ucraina, Romanov Evghenii, mare maestru internațional din Rusia, Postnîi Evghenii, mare maestru internațional din Izrael, Djuric Stefan, mare maestru din Serbia ș.a. În turneu participă 35 de șahmatiști, dintre care 13 mari maeștri, 7 maeștri internaționali și 4 maeștri FIDE.

Ţara noastră este reprezentată la campionat de cei mai performanţi şahişti, printre care liderul echipei olimpice moldovenești, Viorel Bologan, mari maeștri internaționali Dmitri Svetuşchin și Victor Comleacov, maeștri internaționali Serghei Vedmediuc, Ruslan Soltanici, Anatoli Zaiarnîi, Svetlana Petrenco, Boris Nevednicii ș.a.

În calitate de oaspete de onoare, la eveniment participa președintele FIDE, Kirsan Iliumjinov. Agenda vizitei în Republica Moldova a oficialului FIDE mai include o deplasare în regiunea transnistreană, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu administrația de la Tiraspol și va participa la Ceremonia de premiere a învingătorilor Turneului internațional la șah rapid ”Cupa Prieteniei” din or. Tiraspol.

Mîine, 1 aprilie, împreună cu Kirsan Iliumjinov, vom premia învingătorii Turneului ”Memorial V. Cebanenco”, ceremonie, care va avea loc la Palatul Republicii, la ora 16.00.

Amintesc că în cadrul vizitei la Chișinău a domnului Kirsan Iliumjinov, care a avut loc recent, pe 28 ianuarie, curent, țării noastre i-au fost donate din partea FIDE 1500 de seturi de șah. 800 dintre acestea, la solicitarea mea, au fost transmise regiunii transnistrene.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.