Astăzi am participat la ceremonia de premiere a învingătorilor Festivalului Internațional de Sah „Toamna Moldovei”

Astăzi am participat la ceremonia de premiere a învingătorilor Festivalului Internațional de Sah „Toamna Moldovei”, organizat tradițional de Federaţia de Şah a Republicii Moldova în vacanța de toamnă, pentru elevii pasionați de șah.

Festivalul s-a desfăşurat în perioada 27-31 octombrie în incinta Clubului de șah și a Școlii sportive specializate de șah nr.7 din Chișinău. La ediția actuală au participat 159 de tineri șahiști din toată țara, dar și din România și Ucraina. În cadrul Turneului s-au afirmat șahiștii din Chișinău, Fălești, Cahul, Tiraspol, Ungheni, Orhei, Comrat, Criuleni, Ștefan Vodă, Strășeni, Rîbnița și Dondușeni.

Competiţiile s-au desfăşurat pe 4 categorii de vîrstă, pînă la 8, 10, 12 și 14 ani, băieți și fete. Învingătorii Turneului au fost decorați cu diplome, cupe şi premii bănești.

Astfel, în categoria de vîrstă de pînă la 8 ani, primul loc a revenit Laviniei Guzun și lui Dumitru Șuparskii din Chișinău; pînă la 10 ani au învins Victoria Bargan și Nichita Șoelița din Chișinău; pînă la 12 ani – Felicia Ojog din Chișinău și Stanislav Cebotari din Fălești, iar pînă la 14 ani – Alina Mihailov din Comrat și Laurențiu Panfilii din Chișinău.

Menționez că în anul curent șahiștii moldoveni au înregistrat mai multe rezultate frumoase la competițiile internaționale. Iată doar unele din ele:
Ianuarie – Nichita MOROZOV devine Maestru International la șah;

Aprilie – Andrei MACOVEI devine campion mondial la şah clasic între elevi în categoria de vîrstă pînă la 17 ani, iar Stanislav Cebotari – campion mondial la şah blitz între elevi în categoria de vîrstă pînă la 11 ani;

Iunie – Vladimir HAMIȚEVICI devine Mare Maestru Internațional, iar Ivan SCHIȚCO – Maestru FIDE la 14 ani;

August – echipa Moldovei s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European pe Echipe de juniori sub 18 ani.

Ieri la Campionatul Mondial la șah blitz reprezentanta Republicii Moldova, multiplă campioană a Moldovei, Maestru FIDE, Gîtu Paula-Alexandra a ocupat locul 2.

Aceasta este dovada că avem în Moldova șahiști talentați, antrenori calificați, iar rezultatele obținute ne motivează să depunem eforturi ca șirul reușitelor să continue.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.