Astăzi, am participat la ceremonia de inaugurare a săptămînii teatrale

Astăzi, am participat la ceremonia de inaugurare a săptămînii teatrale și la seara de creație dedicată celei de-a 40-a aniversări a Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „Teatrul de pe strada Trandafirilor”.

Am adresat un cuvînt de salut oaspeților şi participanților la eveniment, dorindu-le succes şi realizări profesionale tuturor celor care își dedică viața profesiei de actor. Le-am mulţumit membrilor colectivului „Teatrului de pe strada Trandafirilor” pentru păstrarea și promovarea tradiţiilor, înaltă măiestrie artistică, pentru tendința de a descoperi noi orizonturi în domeniul creaţiei.

Pentru contribuție substanțială la promovarea valorilor culturale şi succese remarcabile în activitatea de creație, am conferit înalte distincții de stat unui grup de persoane din domeniul culturii.

Țin să menționez că Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „Teatrul de pe strada Trandafirilor” este un proiect de autor inedit pentru ţara noastră şi chiar pe plan mondial – teatrul a fost fondat la inițiativa unei singure persoane, Iuri Harmelin, care și astăzi este conducătorul teatrului. În incinta teatrului a fost creat un sistem complex de instruire: teatrul constituie bază de instruire scenică pentru un liceu din oraș şi pentru facultatea de teatru a Universității Slavone.

Teatrul este un participant activ la mişcarea festivalieră, reprezentînd Moldova la cele mai de rezonanță întruniri ale colectivelor teatrale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.