Astăzi am participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, consacrată aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism

Astăzi am participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, consacrată aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism. La eveniment au mai fost prezenți Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Serghei Șoigu, Ministrul Apărării Federației Ruse, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

I-am felicitat pe cei prezenți cu prilejul acestei date istorice importante, salutîndu-i în mod special pe veterani, cărora noi le datorăm viața. Am reamintit că în luptele de la Capul de Pod Șerpeni au căzut 14 mii de ostași ai Armatei Roșii, și noi, urmașii învingătorilor, trebuie să ținem minte despre faptele lor eroice și să transmitem memoria despre Victoria noastrà comună copiilor și nepoților noștri.

Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm și să îngrijim monumentele ce țin de perioada războiului.

De asemenea, i-am mulțumit lui Serghei Șoigu, Ministrul Apărării al FR, pentru faptul că a transmis Ministerului Apărării al Republicii Moldova drapelele militare a două regimente moldovenești care au participat în luptele pentru eliberarea Moldovei. Pînă în prezent, aceste drapele s-au păstrat la Muzeul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.